Decubitus behandeling en preventie
Hulpmiddelen die samenhangen met verzorging en verpleging op bed. Dit zijn hulpmiddelen om decubitus te voorkomen of te behandelen. Decubitus is een ernstige beschadiging van de huid door permanente druk op en verminderde doorbloeding van een bepaald huidgebied. Dit worden ook wel doorlig- of doorzitplekken genoemd.
Vergoedingen
Als u een basisverzekering én een aanvullende verzekering heeft bij Stad Holland kijk dan bij beide hieronder voor de totale vergoeding. Let erop dat u voldoet aan de voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen.
basisverzekering
Vergoeding
|
100% vergoeding bij gecontracteerde zorg. Dit hulpmiddel wordt in bruikleen geleverd. Tot 6 maanden kunt u het hulpmiddel via de korte uitleen gebruiken. |
---|---|
Eigen risico
|
Ja, vergoedingen uit de basisverzekering tellen mee voor uw eigen risico. |
Eigen bijdrage
|
Nee, er geldt geen eigen bijdrage. |
Leverancier zonder contract
|
Als een leverancier geen contract met Stad Holland heeft afgesloten, dan ontvangt u zelf de rekening en vergoeden wij, na ontvangst van deze rekening, de zorg tot maximaal de door ons vastgestelde vergoeding. Deze vergoeding ligt net iets lager dan bij vergelijkbare zorgverleners die wel een contract met ons afgesloten hebben. |
aanvullende verzekeringen
Kies hieronder een aanvullende verzekering:
Geen aanvullende vergoeding.
Geen aanvullende vergoeding.
Geen aanvullende vergoeding.
Geen aanvullende vergoeding.
Geen aanvullende vergoeding.
Voorwaarden
De eisen om voor vergoeding in aanmerking te komen, hebben we hieronder voor u op een rij gezet. Ook leggen we u uit wat u zelf nog moet regelen.
Vergoedingseisen
De gemiddelde gebruikstermijn van bedden in speciale uitvoering en anti-decubitusbedden is 10 jaar.
Zelf regelen
Om voor vergoeding in aanmerking te komen heeft u vooraf toestemming nodig van Stad Holland. Wij hebben een schriftelijke aanvraag van uw behandelend arts of verpleegkundig specialist of uw physician assistant nodig. Onder behandelend arts wordt verstaan: huisarts of medisch specialist. Daarnaast hebben we een ergotherapeutisch rapport nodig.
Voor herhaling (opnieuw verkrijgen) van het hulpmiddel hebben we nogmaals een schriftelijke aanvraag van uw behandelend arts of verpleegkundig specialist of uw physician assistant nodig. Onder behandelend arts wordt verstaan: huisarts of medisch specialist.
Als er iets aan de hand is met uw hulpmiddel, neem dan contact op met de leverancier.
Gecontracteerde zorgverleners dienen hun rekeningen direct bij Stad Holland in. Als u door een niet-gecontracteerde zorgverlener behandeld wordt, ontvangt u zelf de rekening van de zorgverlener en dient u deze vervolgens bij ons in. Deze kunt u eenvoudig declareren via de app of Mijn Stad Holland.