Trombosedienst en zelfmeetapparatuur
Als u behandeld wordt voor bloedstolsels of hiervoor in behandeling bent geweest, kunt u antistollingsmiddelen voorgeschreven krijgen. In dit geval heeft u regelmatig specifieke zorg nodig van een zorginstelling die antistollingszorg levert. Deze instelling voert noodzakelijk bloedonderzoek uit en stelt eventueel apparatuur beschikbaar waarmee u zelf de stollingstijd kan meten.
Vergoedingen
Als u een basisverzekering én een aanvullende verzekering heeft bij Stad Holland kijk dan bij beide hieronder voor de totale vergoeding. Let erop dat u voldoet aan de voorwaarden om voor vergoeding in aanmerking te komen.
basisverzekering
Vergoeding
|
100% vergoeding bij gecontracteerde klinieken. Hierbij zijn de voorwaarden van de trombosedienst van toepassing. |
---|---|
Eigen risico
|
Ja, vergoedingen uit de basisverzekering tellen mee voor uw eigen risico. |
Eigen bijdrage
|
Nee, er geldt geen eigen bijdrage. |
Zorgverlener zonder contract
|
Bij ons heeft u vrije zorgkeuze. Bij die zorgverleners met wie het Stad Holland niet lukt om tot afspraken te komen, zult u in de meeste gevallen een rekening van de zorgverlener meekrijgen. Deze rekening dient u bij ons in en zal door ons vergoed worden, voor zover het gehanteerde tarief van de zorgverlener niet buitensporig hoog is. De regelgeving van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) sluit de vergoeding van excessieve tarieven namelijk uit. |
aanvullende verzekeringen
Kies hieronder een aanvullende verzekering:
Geen aanvullende vergoeding.
Geen aanvullende vergoeding.
Geen aanvullende vergoeding.
Geen aanvullende vergoeding.
Geen aanvullende vergoeding.
Voorwaarden
De eisen om voor vergoeding in aanmerking te komen, hebben we hieronder voor u op een rij gezet. Ook leggen we u uit wat u zelf nog moet regelen.
Vergoedingseisen
De zelfmeetapparatuur wordt bij gecontracteerde aanbieders volledig vergoed voor mensen die langdurig met orale antistollingsmiddelen moeten worden behandeld en voor mensen die door hun werkzaamheden niet in staat zijn om zich bij trombosediensten te laten controleren. Hierbij gaat het om de apparatuur zelf en de bijbehorende training. De trombosedienst beoordeelt of u hiervoor in aanmerking komt.
Zelf regelen
U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist.
Er is vooraf geen toestemming van Stad Holland nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding. Hierbij zijn de voorwaarden van de trombosedienst van toepassing.
Gecontracteerde zorgverleners dienen hun rekeningen direct bij Stad Holland in. Als u door een niet-gecontracteerde zorgverlener behandeld wordt, ontvangt u zelf de rekening van de zorgverlener en dient u deze vervolgens bij ons in. Deze kunt u eenvoudig declareren via de app of Mijn Stad Holland.